Van Egmond over bal-incident bij Feyenoord - PSV: De spelregels voorzien hierin

Van Egmond over bal-incident bij Feyenoord - PSV: "De spelregels voorzien hierin"

Gepubliceerd: zondag 2 december 2018 om 21:37zo 02-12-2018 om 21:37

Laatste update: zondag 2 december 2018 om 21:37zo 02-12-2018 om 21:37

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft zijn licht laten schijnen op het 'ongelukkige' moment in de tweede helft van Feyenoord - PSV. Toen PSV aanviel en op weg was naar 2-2, bederfden Feyenoord-supporters het spel door een tweede bal in het veld te gooien. Daardoor moest scheidsrechter Serdar Gözübüyük het spel onderbreken.

"Hier kun je eigenlijk helemaal niets mee", zegt Van Egmond bij FOX Sports. "De scheidsrechter wacht terecht nog even tot de bal weg is. Hij probeert het ingrijpen zo lang mogelijk uit te stellen om te voorkomen dat PSV benadeeld wordt. Op het moment dat je niet anders kunt, móet je ingrijpen omdat de bal invloed heeft op de spelers. Dan kun je niet anders."

In de spelregels staat iets over voorwerpen die op het veld gegooid worden. "Het is ook buitengewoon onsportief, maar de spelregels voorzien hierin. Als er een voorwerp op het veld gegooid wordt dat geen invloed heeft op het spel, kun je gewoon door laten gaan. Hetzelfde geldt voor een tweede bal."

"Maar zodra het wél invloed heeft op het spel (zoals zondagmiddag, red.), dan moet je ingrijpen. Dan kun je alleen hervatten met een scheidsrechtersbal. Serdar heeft het prima gedaan, maar het is een buitengewone ongelukkige situatie."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws