De Eredivisie-flops: drie spelers van PSV én AZ, falende Jurjus en horrorshow ADO

De Eredivisie-flops: drie spelers van PSV én AZ, falende Jurjus en horrorshow ADO

Gepubliceerd: maandag 3 december 2018 om 11:00ma 03-12-2018 om 11:00

Laatste update: maandag 3 december 2018 om 11:04ma 03-12-2018 om 11:04

Maandenlang denderde PSV als een tank door de Eredivise. Zondag, op bezoek in De Kuip, bleek de koploper tóch nog zo onvermurwbaar te zien. Meerdere spelers van de titelkandidaat lieten het afweten. Drie spelers kregen een plekje in ons wekelijkse floplijstje. Ook AZ is ruim vertegenwoordigd. 

Hidde Jurjus (De Graafschap)
Wéér een nederlaag voor De Graafschap, wéér een dubieuze hoofdrol voor Jurjus. De PSV-huurling kost zijn club dit seizoen haast wekelijks punten. 

Giovanni Troupée (ADO Den Haag)
Troupée had, net als veel van z'n Haagse collega's, niet zijn dag in Amsterdam. De back werd volledig zoekgespeeld door de vleugelaanvallers van Ajax. 


Pantelis Hatzidiakos (AZ)
AZ zakte in eigen huis door het ijs tegen Willem II. Fran Sol, de directe tegenstander van Hatzidiakos, scoorde twee keer en had in de tweede helft ook nog z'n derde kunnen maken. De laatste linie van de Alkmaarders oogde sowieso zeer kwetsbaar. 

Erik Palmer-Brown (NAC Breda)
Verdedigen lijkt niet de grootste kwaliteit van Palmer-Brown. Toch onhandig voor iemand die daar z'n beroep van heeft gemaakt. Op bezoek in Groningen (5-2 nederlaag) was de defensie van hekkensluiter NAC een gatenkaas. 

Wilfried Kanon (ADO Den Haag)
Net als zijn collega Troupée beleefde Kanon een horrormiddag tegen Ajax. ADO mocht van geluk spreken dat slechts vijf doelpunten incasseerde. 

Lars Nieuwpoort (De Graafschap)
De domste en meest smerige overtreding van het weekend werd gemaakt door Nieuwpoort - Lars, welteverstaan. De verdediger van De Graafschap benadeelde zijn ploeg door onbezonnen en snoeihard door te gaan op de enkel van Kingsley Ehizibue. 


Jorrit Hendrix (PSV)
De doorgaans zo betrouwbare en solide Hendrix bakte er niets van in De Kuip. PSV had met name in de eerste helft totaal geen grip op het middenveld van Feyenoord. Dat kwam vooral door het zwakke optreden van de controleur. 

Guus Til (AZ)
Wat is er toch aan de hand met Til? Afgelopen jaar dé revelatie van AZ, één van de sterren van de Eredivisie zelfs. Dit seizoen lukt er niets. Wie Til op dit moment aan het werk ziet, vraagt zich af hoe de middenvelder eerder dit jaar zijn debuut heeft kunnen maken in Oranje. 

Gastón Pereiro (PSV)
De mythe dat PSV-stilist Pereiro haast altijd goed is in topduels in de Eredivisie, kan na zondagmiddag ontkracht worden. De Uruguayaan was veruit de slechtste speler aan Eindhovense zijde. Mark van Bommel wisselde Pereiro na 45 minuten. 


Albert Gudmundsson (AZ)
Haast iedere speler van AZ leverde zaterdag in het AFAS Stadion een wanprestatie tegen Willem II (0-2). Gudmundsson grossierde in balverlies, zwakke passes en slechte keuzes aan de bal. 

Hirving Lozano (PSV)
De laatste weken was-ie lekker op dreef, maar juist in de kraker tegen Feyenoord speelde Lozano één van z'n mindere wedstrijden van het seizoen. Feyenoord-back Tyrell Malacia had de Mexicaan in z'n binnenzak. 

Poll

Wie vond jij de flop van speelronde 14?

(1723 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws