Langdurig crisisberaad in AZ-kleedkamer: 'De rode loper wordt uitgerold, kan niet'

Langdurig crisisberaad in AZ-kleedkamer: 'De rode loper wordt uitgerold, kan niet'

Gepubliceerd: maandag 3 december 2018 om 08:16ma 03-12-2018 om 08:16

De 0-2 nederlaag tegen Willem II in het eigen AFAS Stadion is hard aangekomen bij AZ. Trainer John van den Brom, assistent Pascal Jansen en de spelers Pantelis Hatzidiakos, Guus Til en Teun Koopmeiners bleven na afloop lange tijd in de kleedkamer hangen voor crisisoverleg, schrijft De Telegraaf.

Na ruim een uur praten ging het licht uit in de kleedkamer. "We moeten zo snel mogelijk de koppen bij elkaar steken en elkaar de waarheid gaan vertellen. We kunnen het wel telkens op 'het team' gooien, maar het houdt ook een keer op", spreekt Til klare taal in gesprek met de ochtendkrant. Volgens de AZ-captain zijn de spelers 'te lief' voor elkaar. Als het aan Til ligt, komt daar verandering in. "De speler die verzaakt, moet daar vanaf nu op worden aangesproken. Zo simpel is het."

Willem II had de wedstrijd na een half uur al naar zich toegetrokken door twee goals van Fran Sol. Til oordeelt hard over de AZ-verdediging. "In minuut drie mag je nóóit een goal uit een standaardsituatie tegen krijgen", stelt de captain. "En als je kijkt wat er allemaal gebeurt bij die 0-2. Dat kan gewoon niet. De rode loper wordt uitgerold. Defensief moeten we echt beter gaan staan."

Zelfkritiek
Til kijkt echter ook naar zichzelf. De middenvelder brak vorig seizoen door, haalde het Nederlands elftal en werd afgelopen zomer tot aanvoerder benoemd. Zijn niveau van vorig seizoen heeft hij echter nog niet aan kunnen tikken, beseft hij. "Omdat ik vorig jaar belangrijk was, wordt er van mij meer verwacht. Dat mag ook. Dat moet ook zelfs", vindt de in Zambia geboren middenvelder. "Ik ben één van de spelers die zou moeten opstaan. Daarom is er kritiek op mij en dat begrijp ik."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws