Advocaat wilde vertrekken uit Rusland: 'Hij werd tegengehouden door Poetin'

Advocaat wilde vertrekken uit Rusland: 'Hij werd tegengehouden door Poetin'

Gepubliceerd: maandag 3 december 2018 om 14:37ma 03-12-2018 om 14:37

Dick Advocaat had volgens Cor Pot als trainer van Zenit Sint-Petersburg de kans om in Australië aan de slag te gaan, maar werd tegengehouden door Vladimir Poetin. De huidige trainer van FC Utrecht had het niet naar zijn zin in Rusland.

Pot was jarenlang assistent van Advocaat in Rusland. "Vanaf zijn eerste week in Rusland liep Dick al tegen mij te klagen", vertelt Pot aan Voetbal International. "'Kijk maar goed naar dit stadion', zei hij dan, 'want hier komen we nooit meer terug'. Hij had het niet naar zijn zin en bleef maar mopperen. Een week, vier weken, twee maanden. Uiteindelijk hebben we er toch bijna drie jaar gezeten."

"Op een gegeven moment zou Dick naar Australië gaan", vervolgt Pot. "Maar hij werd tegengehouden door Poetin. Hij moest blijven. Ik nam toen de beslissing wél te vertrekken. Ik wilde terug naar mijn zoons. Dick baalde ervan, maar hij vond de reden zo mooi. Hij had toen de tranen in zijn ogen, en ik ook."

Advocaat zelf is Pot dankbaar voor hun samenwerking in Rusland. "Als Cor er niet was geweest had ik het nooit volgehouden in Rusland. Ik liep iedere dag te zeuren. 'Nog even, nog even', zei Cor dan. 'Nog even wat centjes binnenhalen'. Uiteindelijk hebben we daar met heel veel succes gewerkt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws