Van Hanegem snapt Van der Gijp niet: 'Twee keer per jaar, verder is het niets'

Van Hanegem snapt Van der Gijp niet: 'Twee keer per jaar, verder is het niets'

03-12-2018 16:44
38

Willem van Hanegem kan zich niet vinden in de adoratie van René van der Gijp voor Mesut Özil. Tijdens uitzendingen van Veronica Inside is Van der Gijp regelmatig lyrisch over de Duitse spelmaker van Arsenal. Van Hanegem ziet het anders. 

"Van der Gijp zegt weleens goeie dingen, als-ie maar niet over die Özil begint", aldus De Kromme voor de camera van Veronica Inside. "Want twee keer per jaar is het een heel goede speler, verder is het niks."

Van Hanegem blijkt bepaald geen fan te zijn van de Duitse stilist. "Het is een goede speler hoor, maar zeg niet dat het een belangrijke speler is! Dan ben je namelijk tachtig procent van het seizoen een goede speler. Hij is maar tien of vijftien procent van het jaar een goede speler."

"Voor de rest... Bij Arsenal geven ze bal vaak aan die Xhaka in plaats van aan Özil. Dat is op zich al een schande. Hij moet zeggen: geef hier die bal. Özil moet uitstralen dat-ie zo goed is. Dat zie je te weinig. Nee, bij Arsenal geven ze de bal aan die koekenbakker Xhaka. Daar word je niet vrolijk van."