Koploper Go Ahead maakt zich belachelijk in Eindhoven, Den Bosch alleen aan kop

Koploper Go Ahead maakt zich belachelijk in Eindhoven, Den Bosch alleen aan kop

Gepubliceerd: maandag 3 december 2018 om 21:52ma 03-12-2018 om 21:52

Laatste update: maandag 3 december 2018 om 22:30ma 03-12-2018 om 22:30

Keuken Kampioen Divisie-koplopers Go Ahead Eagles en FC Den Bosch hebben de sensationele zestiende speelronde een passend slot gegeven. Nadat nummers drie, vier en vijf Sparta, TOP Oss én FC Twente vrijdagavond al hadden verloren, wisten ook de nummers één en twee niet te winnen.

Go Ahead Eagles leverde zelfs een regelrechte wanprestatie. De ploeg begon op doelsaldo als koploper aan de maandagavond, maar beleefde een desastreuze eerste helft tegen Jong PSV. De ploeg van John Stegeman had geen antwoord op de flitsende counters van Jong PSV en keek na 45 minuten in het Jan Louwers Stadion tegen een 3-0 achterstand aan. Joël Piroe stuurde Cody Gakpo op weg naar een vroege 1-0. Op slag van rust voerden Zakaria Aboukhlal en Ramon Pascal Lundqvist de score nog verder op.

Stegeman greep hard in na de rust: Gino Bosz en Richard van de Venne hoefden de kleedkamer niet meer uit te komen en werden vervangen door Givan Werkhoven en Orhan Dzepar. Die ingreep leek aanvankelijk effect te hebben: uitgerekend Werkhoven frommelde van dichtbij de 3-1 binnen. Voordat Go Ahead aan een comeback kon denken, had de ploeg van Dennis Haar alweer toegeslagen: Gakpo besliste de wedstrijd met zijn tweede van de avond. De absolute uitblinker gaf de wedstrijd vlak voor tijd wat extra glans door de bal over doelman Hobie Verhulst te stiften: 5-1.

Jong FC Utrecht-FC Den Bosch 1-1
FC Den Bosch had een serie van acht overwinningen op rij achter de rug, maar leverde thuis tegen SC Cambuur (1-1) weer eens punten in en begon ook belabberd aan de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Na een slippertje van aanvoerder Sam Kersen kon Jonas Arweiler met de bal aan de haal, warna Sylla Sow het laatste zetje gaf: 1-0.

Ook FC Den Bosch-trainer Willy Boessen wisselde twee keer halverwege: Danny Holla en Julian Marchioni moesten plaatsmaken voor Oussama Bouyaghlafen en Luuk Brouwers. De Boscchenaren ontsnapten bij een schot van Arweiler op de paal, maar werden gaandeweg de tweede helft sterker en kwamen een kwartier voor tijd op 1-1 via de Estse spits Rauno Sappinen. Het was niet genoeg voor een driepunter, maar wél voor de koppositie: de Bosschenaren staan op 33 punten, één meer dan Go Ahead en Sparta.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws