Modric ziet 'overwinning voor het voetbal': 'Sneijder had 'm ook kunnen winnen'

Modric ziet 'overwinning voor het voetbal': 'Sneijder had 'm ook kunnen winnen'

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 07:54di 04-12-2018 om 07:54

Luka Modric maakte maandagavond ook in de Gouden Bal-verkiezing een einde aan de hegemonie van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De Kroaat meent dat het tijd was dat een andere speler met de prijs aan de haal ging.

De laatste tien jaar won zowel Messi als Ronaldo de Gouden Bal vijf keer. "Die twee waren de laatste tien jaar van uitzonderlijk hoog niveau", zei Modric in Parijs tegen diverse media. "Er waren in het verleden al een paar andere spelers die misschien de Gouden Bal hadden kunnen winnen, zoals Xavi, Iniesta of Sneijder, maar dat gebeurde niet. Misschien wilden de mensen nu een keer iets anders. Dit is een overwinning voor het voetbal. Ik ben blij dat ik de winnaar ben, maar deze prijs is voor iedereen die 'm ook had verdiend."

Modric doorbrak onlangs ook bij de FIFA Best Men's Player-award al de heerschappij van de Portugees en de Argentijn. De spelverdeler had zijn prijzen echter graag ingeruild voor de wereldtitel met Kroatië. "Het succes op het WK is voor een klein land als Kroatië iets geweldigs. Zoals ik al zei, ik had dit allemaal graag ingeruild voor een wereldbeker. Dat gaat niet gebeuren, dan geeft dit een geweldig gevoel."

De 33-jarige Modric onthulde ook zijn toekomstplannen. "Ik wil mijn loopbaan afsluiten bij Real Madrid. Mijn familie heeft het prima naar zijn zin en ik wil ook blijven genieten van deze grote club", aldus de middenvelder, die een contract tot medio 2020 heeft. Afgelopen zomer werd hij nog in verband gebracht met Internazionale.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws