De Kogel doet verhaal na desastreus auto-ongeluk: 'Dacht dat ik dood ging'

De Kogel doet verhaal na desastreus auto-ongeluk: 'Dacht dat ik dood ging'

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 11:24di 04-12-2018 om 11:24

Laatste update: dinsdag 4 december 2018 om 12:33di 04-12-2018 om 12:33

Leon de Kogel hoopt dat hij in de toekomst weer een functie kan bekleden in het profvoetbal. Afgelopen zomer raakte de spits van Go Ahead Eagles zwaargewond bij een auto-ongeluk op Malta. De Kogel keek de dood in de ogen. 

Deze week deed de voormalig speler van onder meer FC Utrecht, VVV-Venlo en Almere City zijn verhaal voor de camera van FC Utrecht TV. De taxi waarin De Kogel zat, raakte betrokken bij een frontale botsing. "De taxichaffeur reed tegen de verkeerde richting in, hij had de verkeerde afslag genomen op een rotonde. Het is best wel hard gegaan, want de tegenligger kwam met een aardige snelheid, heb ik gehoord."

"Ik heb het daarna soort van meegemaakt, ik heb mijn knie nog gezien. Een vriend van me kwam gelijk bij me, want ik had heel erg het gevoel dat ik weg zou gaan, dat ik dood ging."

De Kogel vocht in het ziekenhuis voor z'n leven. Inmiddels werkt hij vijf dagen per week in Doorn aan zijn herstel. Zijn profcarrière zit erop. Nu is het de vraag of hij ooit weer een functie kan bekleden in het profvoetbal. "Ik sta er nu zo in dat ik wel zie waar het gaat eindigen - als ik er maar alles aan doe. Dan zie ik wel waar het uiteindelijk stopt."

"Enkele weken na het ongeluk kwam ik wel steeds meer tot bezinning, dat ik ook gewoon heel blij moest zijn dat ik er nog was. Ik vind voetbal nog steeds heel leuk en ik zou er heel graag nog iets in blijven doen. Misschien omdat ik er nog totaal niet klaar mee ben." 

Lees ook: Heftig nieuws: De Kogel ernstig gewond na auto-ongeluk op Malta

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws