Van Feyenoord naar United: 'Mensen noemden me een geldwolf. Onzin'

Van Feyenoord naar United: 'Mensen noemden me een geldwolf. Onzin'

04-12-2018 14:13
65

Tahith Chong besloot in de zomer van 2016 de overstap te maken van de jeugdopleiding van Feyenoord naar die van Manchester United. Het kwam hem op de nodige kritiek te staan. Onterecht, zo vindt hij zelf.

"Ik las natuurlijk ook dat mensen mij een geldwolf noemden, dachten dat ik alleen voor het geld naar Engeland vertrok. Onzin", aldus Chong in gesprek met ELF Voetbal. "In het begin maakten zulke opmerkingen me kwaad, maar dat is iets waarmee ik moet leren omgaan. Als profvoetballer weet je nu eenmaal dat mensen een mening over je hebben."

Chong stelt dat hij naar Engeland ging, omdat hij een nieuwe uitdaging wilde. "Ik zal Feyenoord altijd dankbaar blijven voor alles wat ik in mijn acht jaar bij die club heb geleerd, maar soms is het tijd voor iets nieuws."

Inmiddels wacht Chong op zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Manchester United. Eenmaal was hij al dichtbij: de 19-jarige buitenspeler werd in oktober van dit jaar al opgenomen in de selectie voor de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. Tot een debuut kwam het nog niet. "Het kost me niet heel veel moeite om geduldig te blijven. Ik denk bij mezelf: ik ben van ver gekomen en ben nu een heleboel dichterbij. Dat kleine beetje geduld tot de echte kans komt kan er dan ook nog wel bij."