Younes droomt van Duits elftal na Napoli-primeur: 'Geloof in mijn kwaliteiten'

Younes droomt van Duits elftal na Napoli-primeur: 'Geloof in mijn kwaliteiten'

04-12-2018 19:15
31

Amin Younes behoorde maandag voor het eerst tot de wedstrijdselectie van Napoli. Hoewel de oud-Ajacied niet van de bank kwam, ziet hij het als een nieuw begin bij de huidige nummer twee van de Serie A.

Younes beleefde een tumultueuze zomer. De linksbuiten verruilde Ajax voor Napoli, maar kreeg daar al snel spijt van. De Napolitanen hielden hem aan zijn contract en na een goed gesprek met trainer Carlo Ancelotti in juli zag hij weer perspectief bij de club. Toen liep Younes echter een enkelblessure op. Het vertrouwen van Ancelotti gedurende de afgelopen maanden zal hij 'nooit vergeten'.

Wedden

Meer odds

"Het is een privilege om met hem samen te werken", zegt de 25-jarige Younes in gesprek met het Duitse persbureau SID over zijn oefenmeester. "Voor mij is het moeilijk te bevatten dat het bij Bayern niet werkte."

Nu Younes eindelijk terug is bij Napoli, droomt hij al van meer. Hij hoopt ook zijn interlandcarrière nieuw leven in te blazen. "Een terugkeer is een droom. Het is mijn land, mijn ploeg, dat zijn de spelers met wie ik wil samenspelen", aldus de aanvaller. "Ik doe er alles voor en weet dat ik met mijn kwaliteiten ook kan helpen."

Younes is vol vertrouwen over zijn kansen in het Duitse elftal, dat op zijn positie spelers als Leroy Sané, Julian Draxler en Julian Brandt herbergt. "We hebben spelers van wereldklasse. Maar ik geloof in mijn kwaliteiten en ben overtuigd genoeg om te zeggen dat ik me hier wel doorheen ga slaan."