Van de Looi over 'weloverwogen stap' van Ajax naar AS Roma: Hartstikke positief

Van de Looi over 'weloverwogen stap' van Ajax naar AS Roma: "Hartstikke positief"

04-12-2018 21:58
31

Justin Kluivert werd maandag op het Gouden Bal-gala derde in de verkiezing voor beste speler onder de 21 jaar, maar Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi denkt niet dat de aanvaller van AS Roma daardoor naast zijn schoenen gaat lopen.

"Hij weet zelf ook dat hij talent heeft, maar dat zegt niet alles", vertelt Van de Looi aan het Algemeen Dagblad. "In de top moet je het elke week laten zien en hij is onderweg."

Kluivert maakte deze zomer de stap van Ajax naar Roma, waar hij niet altijd aan spelen toekomt en het vooral moet doen met invalbeurten. "Een weloverwogen stap", zegt Van de Looi. "Ook niet de weg van de minste weerstand, maar hij werkt er hard aan. Dat is hartstikke positief."

Van de Looi ziet dat het in Italië steeds beter gaat met Kluivert. "Hij speelt steeds meer. Dat geeft motivatie, want er komt veel op hem af in Rome. Wennen kost tijd. Ook op het veld. In Italië wordt meer gevraagd dan aanvallen. Je moet verdedigend werk verrichten, anders zit je bij de trainer op de bank."

Lees ook: Kluivert nog geen basisspeler: 'De trainer vindt hem nog iets te veel een diva'