De Ligt-proefballonnetje: 'Ik zou zeggen: zet hem een keer op het middenveld'

De Ligt-proefballonnetje: 'Ik zou zeggen: zet hem een keer op het middenveld'

05-12-2018 07:30 Laatste update: 08:38
38

Matthijs de Ligt is zó sterk aan de bal, dat hij ook het middenveld van Ajax prima uit de voeten kan. Gery Vink denkt dat de captain van de Amsterdammers zich op die manier bovendien nog verder kan ontwikkelen. 

De huidig assistent-trainer van Willem II zegt dat in gesprek met het Algemeen Dagblad. Vink werkte in de jeugdopleiding van Ajax met De Ligt. "Ajax is op dit moment zo goed dat ze bijna voor een wedstrijd kunnen beslissen: vandaag maken we vier of vijf goals. Ik zie dat Matthijs daarom zijn eigen grenzen verlegt. Dat deed hij in de jeugd ook al. Elke dag bezig om beter te worden", zegt Vink.

De wedstrijd tegen ADO Den Haag (5-1) van afgelopen zondag vond hij typerend voor de imponerende ontwikkeling van De Ligt. "Zag je hem een paar keer inschuiven? Zo maakte hij dat doelpunt ook. Hij schoot zelfs met links een keer geweldig op doel. En hij kwam soms als rechtsbuiten uit en leverde dan gewoon een goede voorzet af. Ik zou zelfs zeggen: zet hem een keer op 6 op het middenveld. Zodat hij nog meer allround kan worden."