Blind pareert kritiek: 'Geen toeval dat Van Gaal en Mourinho me opstelden'

Blind pareert kritiek: 'Geen toeval dat Van Gaal en Mourinho me opstelden'

Gepubliceerd: woensdag 5 december 2018 om 10:41wo 05-12-2018 om 10:41

Daley Blind heeft in de loop der jaren om leren gaan met kritiek. Toen hij besloot terug te keren bij Ajax wist de verdediger dat mensen opnieuw kritisch zouden zijn op zijn spel.

"Er is in het verleden altijd wel kritiek op mij geweest", stelt Blind in gesprek met Voetbal International. "Dat zou nu niet anders zijn, en bovendien kwam ik nu ook nog eens van Manchester United. Mensen verwachtten opeens dat ik alles goed zou doen, dat ik voorzetten gaf, of zelfs veel doelpunten zou maken. Maar ik ken mijn kwaliteiten", stelt hij. "In het begin hoorde ik ook geregeld geluiden van: Is hij hier nou voor teruggehaald?"

Blind stelt dat hij ermee heeft leren leven dat hij kritiek krijgt. "Volgens mij is het geen toeval dat trainers als Louis van Gaal en José Mourinho me opstelden en alle bondscoaches een beroep op me doen. Dat zegt wel iets", stelt hij. "Begrijp me niet verkeerd: ik ga mezelf hier niet lopen verdedigen of ophemelen. Als er eentje zelfkritisch is, ben ik het wel", voegt hij daar aan toe.

Poll

Heeft Blind er goed aan gedaan terug te keren naar Ajax?

(1126 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws