Liverpool is Van Dijk weer dankbaar, Chelsea lijdt verrassende nederlaag

05-12-2018 22:38 Laatste update: 23:48
19

Liverpool heeft woensdagavond een benauwde zege geboekt in de Premier League. Laagvlieger Burnley werd met 1-3 verslagen. Chelsea ging onderuit bij promovendus Wolverhampton Wanderers.

Burnley - Liverpool: 1-3
Liverpool begon zonder Mohamed Salah en Roberto Firmino aan de uitwedstrijd tegen Burnley en de twee aanvallers werden node gemist. De ploeg van manager Jürgen Klopp creëerde weinig en kwam kort na rust op achterstand. Jack Cork rommelde de 1-0 binnen.

Liverpool rechtte de rug en even later zette James Milner zijn ploeg op gelijke hoogte met een droge schuiver in de hoek: 1-1. Amper drie minuten na te zijn ingevallen scoorde ook Firmino. De Braziliaan zorgde voor de 1-2 na een knappe assist van Virgil van Dijk. Xherdan Shaqiri bepaalde in de blessuretijd de eindstand op 1-3.

Wolves - Chelsea: 2-1
Chelsea ging anderhalve week geleden tegen Tottenham Hotspur voor het eerst dit seizoen onderuit. Woensdagavond kwam daar een tweede nederlaag bij. Promovendus Wolverhampton Wanderers was verrassend te sterk voor de ploeg van manager Maurizio Sarri: 2-1.

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor Chelsea: Ruben Loftus-Cheek zorgde voor de 0-1 en Wolves creëerde niets. Na rust kantelde het spelbeeld volledig. Raul Jimenez en Diogo Jota scoorden in minuut 59 en 63 en zorgden ervoor dat de drie punten op Molineux bleven.