Nilis 'niet happy' bij PSV: 'Hij hoorde nergens bij, ze lieten hem zwemmen'

Nilis 'niet happy' bij PSV: 'Hij hoorde nergens bij, ze lieten hem zwemmen'

06-12-2018 09:14 Laatste update: 09:28
56

Stan Valckx, technisch manager van VVV-Venlo, is blij dat het hem afgelopen zomer gelukt is om Luc Nilis als assistent-trainer naar Noord-Limburg te halen. Valckx wist dat Nilis niet happy was met zijn rol bij PSV. 

Voormalig topaanvaller Nilis werkte in Eindhoven als spitsentrainer. De samenwerking met zijn oude liefde bleek geen onverdeeld succes. Nilis zou zich 'te weinig gewaardeerd voelen' op De Herdgang. "Ik weet er het fijne ook niet van, maar begreep dat ze Luc een beetje lieten zwemmen", vertelt Valckx aan Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

"Hij hoorde nergens echt bij. Daar is hij wel gevoelig voor. Bij ons heeft hij een duidelijke inbreng in de staf, overlegt hij altijd mee in het trainerskamertje. Hier kan Luc zichzelf zijn en zich gewaardeerd voelen. Hij is happy, dat zie ik aan hem."

"Als persoon past hij bij VVV en als assistent-trainer voegt hij iets toe wat we nog niet hadden", legt Valckx uit. "En op technisch vlak kunnen alle jongens natuurlijk van hem leren. Ik zie en hoor dat ook terug."

Lees ook: Nilis prijst verhuurde PSV'er: 'Grote toekomst tegemoet, hij heeft alles in zich'