'Ik ben kapot gemaakt door een weggestuurde hoofd opleiding van FC Twente'

'Ik ben kapot gemaakt door een weggestuurde hoofd opleiding van FC Twente'

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 10:24do 06-12-2018 om 10:24

Hans de Koning was 'boos, kwaad en teleurgesteld' na zijn ontslag bij Go Ahead Eagles. In maart 2017 werd hij door technisch directeur Dennis Bekking vervangen door Robert Maaskant.

"Ik ben nooit boos, kwaad of teleurgesteld, maar toen ze me daar ontsloegen was ik dat allemaal wel en nog tegelijk ook", vertelt De Koning aan Voetbal International. "Ik zie mijn vertrek vooral als een smetje, omdat het mijn eerste en enige ontslag is geweest en ze onder mijn leiding nóóit waren gedegradeerd."

De huidige trainer van FC Volendam houdt Bekking verantwoordelijk voor zijn gedwongen vertrek. "Ik ben toen kapot gemaakt door een voormalig hoofd opleiding van FC Twente die daar was weggestuurd, maar zulke goede ingangen in Deventer had dat-ie technisch directeur kon worden: Dennis Bekking."

"Deze td wilde me iedere maandag gaan bevragen... Wie was hij dan met zijn nul ervaring? Enfin, het begin van het einde", aldus De Koning, die werd opgevolgd door Maaskant. "Hij ging alles anders doen, heel verdedigend, nul initiatief en wat leverde het op? Nada, kansloos eruit. Zonde, want Go Ahead, já, dat was wel een cluppie, hoor, ge-wel-dig."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws