Concurrentiestrijd bij Ajax: 'IJzersterk blok, gaat Ten Hag niet aan sleutelen'

Concurrentiestrijd bij Ajax: 'IJzersterk blok, gaat Ten Hag niet aan sleutelen'

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 23:36do 06-12-2018 om 23:36

Het is zeker niet uitgesloten dat Ajax zich gaat roeren op de winterse transfermarkt. De kans dat spelers uit de kern vertrekken is daarentegen nihil, stelt Voetbal International-clubwatcher Freek Jansen, daarmee verwijzend naar de uitspraken van directeur Edwin van der Sar.

"Dat willen die spelers zelf ook absoluut niet", reageert Jansen op de website van zijn werkgever. "Andersom verwacht ik wel dat Ajax zich misschien wel wat gaat roeren op de markt. Ik zou niet raar opkijken als ze komende winter in Zuid-Amerika opnieuw een speler gaan halen. Dan heeft die een half jaar de tijd om aan te passen."

De opties nemen sowieso toe voor trainer Erik ten Hag nu ook Daley Sinkgraven weer fit aan het worden is. "Toen hij geblesseerd raakte was hij linksback nummer één, Dijks was nummer twee", zegt Jansen. Ajax beschikt nu echter over Nicolas Tagliafico. "Dat is natuurlijk een geweldige aankoop geweest. Een schot in de roos. Daar gaat Sinkgraven geen concurrentiestrijd mee aan. Hij moet zich richten op het middenveld en hopen dat hij daar de kans krijgt als daar een plekje vrijkomt."

Ook op het middenveld is de concurrentie fors. Zeker nu Hakim Ziyech en Lasse Schöne terugkeren. "De verwachting is dat ze allebei kunnen spelen tegen PEC Zwolle", laat Jansen weten. De clubwatcher ziet bovendien dat twee plekken al vergeven zijn. "Het blok met Schöne en De Jong voor de verdediging is ijzersterk. Daar gaat Ten Hag niet snel aan sleutelen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws