Eredivisie-clubs klagen: 'De ene wedstrijd wordt beter 'beVARd' dan de andere'

Eredivisie-clubs klagen: 'De ene wedstrijd wordt beter 'beVARd' dan de andere'

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 07:48vr 07-12-2018 om 07:48

Laatste update: vrijdag 7 december 2018 om 08:51vr 07-12-2018 om 08:51

Niet elke Eredivisie-club kan in gelijke mate profiteren van de videoscheidsrechter, stelt FOX Sports-commentator Leo Driessen. Het ene Eredivisie-stadion kan meer camera's herbergen dan het andere.

Tijdens de voorbije Eredivisie-speelronde waren er twee opmerkelijke VAR-situaties: Pelle van Amersfoort scoorde voor sc Heerenveen tegen Fortuna Sittard, maar leek dat in buitenspelpositie te doen. De treffer van VVV-aanvaller Jay-Grot tegen Heracles Almelo werd juist afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. In beide gevallen was op basis van de televisiebeelden niet te zien of de arbitrage het bij het rechte eind had.

De VAR kan in dit soort situaties ook weinig uitrichten, meent Driessen. "Er is terecht geklaagd door voetbalclubs dat er in sommige stadions wél en in sommige stadions níet een zogenaamde buitenspelcamera op de zestienmeterlijn staat", laat hij donderdagavond weten bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Dat betekent in de praktijk dat de ene wedstrijd beter 'beVARd' wordt dan de andere."

Driessen draagt een oplossing. "Uitgaan van het minimum, bijvoorbeeld het stadion van Excelsior. Wat kan daar minimaal staan aan camera's? Nou, die camera's mag de VAR gebruiken en de andere niet."

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Ben jij een fan de VAR?

(3147 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws