'Zware erfenis' De Jong en De Ligt: 'Dan bedenken topclubs zich wel twee keer'

'Zware erfenis' De Jong en De Ligt: 'Dan bedenken topclubs zich wel twee keer'

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 11:43vr 07-12-2018 om 11:43

Laatste update: vrijdag 7 december 2018 om 11:44vr 07-12-2018 om 11:44

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt fungeren vanaf volgend seizoen als 'belangrijk bruggenhoofd' voor de volgende lichting Nederlandse talenten. Als zij volgend seizoen slagen in de Europese top, biedt dat kansen voor nieuwe Nederlandse talenten.

Dat stelt Valentijn Driessen in zijn column voor De Telegraaf. Hij beschrijft dat spelers als Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum via de subtop in de top terecht zijn gekomen. Een rechtstreekse stap naar de Europese top lijkt voor Nederlandse spelers niet weggelegd.

Nu Frenkie de Jong onderweg lijkt naar Paris Saint-Germain kan daar verandering in komen. 'Het is een kwestie van tijd alvorens Matthijs de Ligt in de voetsporen van zijn ploeggenoot De Jong treedt. Ook hij zal zonder internationale tussenstap in de zomer van 2019 aansluiten bij een club uit de topacht van Europa', schrijft Driessen. 

'De twee Ajacieden fungeren daarmee als belangrijk bruggenhoofd voor de volgende lichting Nederlandse talenten. Het duo moet Europese topclubs ervan overtuigen dat het sportief en financieel lucratief is om weer spelers uit de Eredivisie te contracteren', meent de chef voetbal van De Telegraaf.

Daarvoor moeten ze het direct laten zien bij de grote clubs. 'Lukt ze dat, dan geven zij de waarde van de Eredivisie een enorme impuls. (...) Gaat het jonge duo nat in de Europese top, dan zullen de absolute topclubs zich wel twee keer bedenken alvorens zij bedragen van 50 miljoen euro of meer neerleggen voor Eredivisie-spelers. Een zware erfenis, maar De Jong en De Ligt zijn uitgerekend twee persoonlijkheden die zo’n last lachend kunnen dragen.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws