Voormalig Eerste Divisie-topscorer stopt definitief: Paar uur in een dag tekort

Voormalig Eerste Divisie-topscorer stopt definitief: "Paar uur in een dag tekort"

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 17:57vr 07-12-2018 om 17:57

Sjoerd Ars hangt zijn voetbalschoenen per 1 januari definitief aan de wilgen, laat hij weten aan De Gelderlander. De Jupiler League-topscorer van het seizoen 2014/2015 zakte afgelopen zomer al af naar de amateurs, maar zijn maatschappelijke carrière neemt te veel tijd in beslag.

Ars heeft een eigen zonnepanelenbedrijf en is actief als technisch manager van Fortuna Sittard. Een half jaar geleden verruilde hij De Graafschap voor Tweede Divisie-club De Treffers, maar de spits is niet in staat om zich volledig in te zetten voor de Groesbekers. "Dit is het enige juiste besluit", licht hij zijn besluit toe. "Het is gewoon niet meer te doen. Ik kom nu een paar uur in een dag tekort."

Ars debuteerde in september 2003 voor De Graafschap en ontwikkelde zich sindsdien tot een gevreesde doelpuntenmachine in de Gouden Gids Divisie en de Jupiler League. Tijdens zijn eerste én laatste seizoen in het betaalde voetbal wist hij promotie af te dwingen met De Superboeren. Dat was ook het geval tijdens het seizoen 2014/2015, toen Ars in dienst van NEC zijn beste seizoen beleefde: de Achterhoeker maakte 28 van de 100 Nijmeegse goals en mocht begin april al de kampioensschaal omhooghouden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws