Den Bosch wint op de valreep topper tegen NEC; Sparta haalt uit

07-12-2018 21:56 Laatste update: 22:10
66

FC Den Bosch heeft op de valreep de Keuken Kampioen Divisie-topper tegen NEC gewonnen. De Brabantse koploper leek tegen tien man van NEC punten te verspelen, maar in blessuretijd viel de 3-2. Sparta haalde mede dankzij een hattrick van Lars Veldwijk uit tegen Almere City FC: 6-1.

FC Den Bosch - NEC 3-2
De Nijmegenaren kwam in De Vliert na achttien minuten op voorsprong via Jonathan Okita. In de slotfase van de eerste helft draaide Den Bosch de zaken om. Sven van Blummel tekende voor de 1-1 en niet veel later werd de aanvaller afgestopt door Joey van den Berg, die dat moest bekopen met een rode kaart. Met tien man hield NEC evenwel stand en in de zeventigste minuut maakte Brahim Darri er zelfs 1-2 van. De gelijkmaker van Danny Verbeek zorgde voor een spannende slotfase. Invaller Jort van der Sande zorgde er in extremis voor dat Den Bosch de koppositie behoudt.

Sparta - Almere City 6-1
Sparta maakte op Het Kasteel gehakt van Almere en revancheerde zich zodoende voor de nederlaag tegen Helmond Sport van een week eerder. Mohamed Rayhi opende de score voor de Rotterdammers, maar een eigen doelpunt van Dries Wuytens betekende de gelijkmaker. Daarna ging het echter hard. Veldwijk maakte er nog voor rust 2-1 van en na de pauze stond het al snel 3-1 via Wuytens. Veldwijk (2) en Halil Dervisoglu maakten het Sparta-feestje compleet.

Go Ahead Eagles blijft net als Sparta op één punt van Den Bosch staan door een 1-0 zege op Helmond Sport. Istvan Bakx maakte na een half uur het enige doelpunt van de wedstrijd. Jong Ajax gaf de knappe zege op bezoek bij FC Twente (2-5) een vervolg door op eigen veld ook TOP Oss te verslaan. Kaj Sierhuis was de matchwinner met een rake kopbal kort voor rust.

FC Twente zocht na de nederlaag tegen Jong Ajax naar eerherstel en stapte bij FC Volendam met drie punten van het veld: 1-2. Wout Brama en Peet Bijen scoorden voor de Tukkers, die naar de vierde plek klimmen.