NEC haalt uit naar 'jonge' scheidsrechter: 'Hij is 27 jaar en mist die ervaring'

NEC haalt uit naar 'jonge' scheidsrechter: 'Hij is 27 jaar en mist die ervaring'

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 11:33za 08-12-2018 om 11:33

Jack de Gier is niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Joey Kooij. NEC ging in Den Bosch met 3-2 onderuit tegen de plaatselijke FC en zowel De Gier als middenvelder Joey van den Berg werden met een rode kaart weggestuurd.

De Gier kwam in discussie met Kooij en werd daarop weggestuurd door de arbiter. "Ik vind dat de scheids het op bepaalde momenten laat liggen in deze wedstrijd", legt de trainer van NEC uit bij FOX Sports. "Daar reageer je op. In het geval van mijn rode kaart zei ik alleen dat Rens (Van Eijden, red.) terecht appelleert. De scheidsrechter, ik kan Joey zeggen, is 27 jaar. Dat zijn ervaringsmomenten die hij nog niet heeft, maar het zijn wel belangrijke momenten in deze wedstrijd."

Ook Joey van den Berg kreeg een rode kaart voorgehouden nadat hij Sven Blummel van Den Bosch een scoringskans ontnam. "Dat doet Blummel natuurlijk slim, hij wacht op het contact", analyseert De Gier. "De scheidsrechter trapt daar dan in. Ik denk wel dat die kaart geseponeerd gaat worden, want hier is niet zo veel aan de hand."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws