Ajax-uitschakeling in 2011 blijft 'verdacht': 'Vier tegengoals in twintig minuten'

Ajax-uitschakeling in 2011 blijft 'verdacht': 'Vier tegengoals in twintig minuten'

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 12:08za 08-12-2018 om 12:08

Eyong Enoh krijgt nog altijd een onbehaaglijk gevoel als hij terugdenkt aan de poulefase van de Champions League met Ajax in 2011. De Amsterdammers misten met de Kameroense middenvelder in de gelederen toen de knock-outfase door een monsterzege van Olympique Lyon op Dinamo Zagreb.

Ajax verloor op hetzelfde moment op eigen veld met 3-0 van Real Madrid. "We wisten direct dat dit niet normaal was", vertelt Enoh aan Ajax Showtime. "Matchfixing? Kijk, daar kan ik natuurlijk niets concreets over zeggen, want dat is een beschuldiging. Maar zoals wij het voelden was het zeker geen normale uitslag. Zagreb was een goed team, met goede spelers. Ze speelden thuis, maar kregen vier tegengoals in minder dan twintig minuten, volgens mij. Dat is niet normaal."

In de Arena zelf werd Ajax tegen Real Madrid twee doelpunten door de neus geboord. "We hadden al eerder problemen gehad met vermeende buitenspeldoelpunten. Nu hadden wij de kans om op eenzelfde manier te scoren, maar floot de scheidsrechter en ging het feest niet door. Ik geloof zelfs dat het puur kwam doordat Ajax een kleinere club is.

"Natuurlijk respecteer ik alle scheidsrechters en ga ik er van uit dat zij hun best doen, maar eerlijk gezegd denk ik wel dat de naam van het team en de wereldsterren die zij hebben van invloed is op beslissingen van de scheidsrechter."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws