'Mijn vrienden willen altijd weer naar NAC: minder kil dan Ajax of FC Utrecht'

'Mijn vrienden willen altijd weer naar NAC: minder kil dan Ajax of FC Utrecht'

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 13:59za 08-12-2018 om 13:59

NAC Breda staat dan wel op de laatste plek in de Eredivisie, maar heeft volgens Gianluca Nijholt over steun niets te klagen. De 28-jarige linkspoot merkt dat de club ook buiten Breda een hoge gunfactor heeft.

Nijholt zelf is woonachtig in het Utrechtse Houten, waar opvallend weinig negatieve woorden vallen over NAC. "Ie-de-reen vindt NAC een geweldige club. Of het nu in Utrecht is of Amsterdam; waar we de mensen ook tegenkomen, iedereen leeft mee. Dat heb je niet bij veel clubs in Nederland", vertelt hij aan BN DeStem.

De controleur merkt in zijn omgeving dat het NAC-virus aanstekelijk werkt. "Wanneer vrienden en familie naar het stadion komen, willen ze de volgende keer weer. Normaal gaan ze naar Ajax of Utrecht, maar daar is het wat killer en kouder allemaal. Bij NAC komt het publiek ook als het elftal negende staat in de eerste divisie."

In Breda en omstreken is de sfeer zelfs nóg beter. "De positiviteit waarmee ik word benaderd, heeft mij positief verrast", stelt Nijholt. "Het is makkelijk om punten te scoren, maar dit is echt het meest trouwe publiek van Nederland. In de eerste divisie zaten er gemiddeld veertienduizend mensen. Nu staan we onderaan en is het iedere keer uitverkocht", deelt de linkspoot zijn verbazing. "Waar zie je dat?"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws