'Gezinsman' Rienstra: 'Als er privé niks gebeurd was, zat ik misschien in Spanje'

'Gezinsman' Rienstra: 'Als er privé niks gebeurd was, zat ik misschien in Spanje'

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 14:27za 08-12-2018 om 14:27

Laatste update: zaterdag 8 december 2018 om 15:10za 08-12-2018 om 15:10

De laatste anderhalf jaar zijn op zijn zachtst gezegd roerig verlopen voor Ben Rienstra. De 28-jarige middenvelder werd overbodig verklaard bij AZ, bloeide op bij Willem II en beleefde hij sc Heerenveen juist een moeizame eerste seizoenshelft: ondertussen vocht zijn zoontje tegen een ernstige ziekte en werd zijn dochter geboren.

Rienstra blonk vorig seizoen uit in Tilburg, maar bracht ook veel tijd in het ziekenhuis door. Op 25 februari had hij een nachtje overgeslagen vanwege de geboorte van zijn dochter, maar stond hij toch aan de aftrap van Willem II-Roda JC. Onderweg naar het Koning Willem II Stadion kwam hij ploeggenoot Jordens Peters tegen. "Ik zei tegen hem: ondanks de vermoeidheid ga ik spelen en ik schiet de winnende binnen. Het komt allemaal goed", haalt Reinstra terug in gesprek met het Brabants Dagblad. Het bleken profetische woorden.

In september werd zijn zoontje genezen verklaard. Rienstra had toen al besloten om nóg een jaar in de Eredivisie te blijven. "Als er privé niks gebeurd was, dan waren we mogelijk naar Spanje of Italië gegaan. Het gezin stond nu voorop", aldus de voormalige jeugdinternational. Afgelopen zomer was er al de mogelijkheid om naar Spanje te vertrekken. "Deportivo La Coruña toonde interesse, maar had aanvankelijk niet het budget om mij te halen. Dat was er later wel, maar ik had al bij Heerenveen getekend."

Zaterdagavond speelt Rienstra met Heerenveen tegen zijn oude club Willem II. De aftrap in Tilburg is om 18.30 uur.

Poll

Wat wordt Willem II-Heerenveen?

(371 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws