LIVE-discussie: Willem II mist rechtsback, smaakmaker ontbreekt bij Heerenveen

LIVE-discussie: Willem II mist rechtsback, smaakmaker ontbreekt bij Heerenveen

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 17:31za 08-12-2018 om 17:31

Laatste update: zaterdag 8 december 2018 om 17:43za 08-12-2018 om 17:43

Bij het treffen tussen Willem II en SC Heerenveen in het Koning Willem II-Stadion staat een plaats in het linkerrijtje op het spel. Bij een overwinning van de Tricolores nemen zij namelijk het plekje van hun tegenstander over op de bovenste helft van de ranglijst.

De Tilburgers moeten het zaterdagavond stellen zonder Fernando Lewis. De rechtsback is geblesseerd, waardoor Damil Dankerlui twee linies terugzakt om zijn plek in te nemen. De rechtsbuitenpositie is dan voor Aras Özbiliz, diens vijfde basisplaats sinds zijn terugkeer op de Nederlandse velden. Op het middenveld is Atakan Akkaynak de vervanger van de geschorste Pol Llonch.

Arber Zeneli is de belangrijkste afwezige bij de Friezen. De Kosovaarse vleugelaanvaller is ziek geweest en nog niet fit genoeg om te spelen. Nemanja Mihajlovic speelt in zijn plaats. De Friezen treden ook aan zonder aanvalsleider Sam Lammers, die nog steeds met een beenblessure kampt. Zijn plek in de punt van de aanval wordt net als vorige week ingenomen door Pelle van Amersfoort.

Ook op het middenrif kent Heerenveen de nodige problemen. Morten Thorsby was vorige week geschorst, maar kan deze week alsnog niet meespelen. Hij haakte deze week af op de training met een voetblessure. Achterin krijgt de van een schorsing teruggekeerde Dave Bulthuis geen basisplaats. Kik Pierie mag na vorige week gewoon blijven staan van Olde Riekerink.

Willem II: Wellenreuther; Dankerlui, Meissner, Heerkens, Palacios; Anita, Akkaynak, Crowley; Özbiliz, Sol, Avdijaj.

SC Heerenveen: Hahn; Floranus, Hoegh, Pierie, Woudenberg; Rienstra, Kobayashi, Vlap; Van Bergen, Van Amersfoort, Mihajlovic.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws