Blind veegt de vloer aan met Mourinho: Het positiespel leek nergens op!

Blind veegt de vloer aan met Mourinho: "Het positiespel leek nergens op!"

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 10:42zo 09-12-2018 om 10:42

Danny Blind heeft geen hoge pet op van Manchester United-manager José Mourinho. De ex-bondscoach van Oranje ziet dat de Portugees er niet in slaagt om The Red Devils naar zijn hand te zetten.

Manchester United speelt geen herkenbaar voetbal, vindt Blind, die zoon Daley afgelopen zomer zag vertrekken bij de topclub. "José kan de beste formatie voor zijn spelers niet meer vinden", stelt Blind senior in gesprek met The Mirror. "Hij heeft niet de juiste spelers gekocht en het voetbal van Manchester United is niet gebaseerd op een duidelijke speelstijl."

Blind zag de huidige nummer zes van Engeland onlangs gelijkspelen tegen laagvlieger Southampton. "Het positiespel leek nergens op! Zelfs Southampton voetbalde beter", vindt de 57-jarige Zeeuw, die transferadvies geeft aan Mourinho. "Hij heeft een passer nodig op het middenveld, iemand die de aanvallers kan bedienen. Bij Internazionale had hij Wesley Sneijder, bij Chelsea had hij Frank Lampard, maar wat heeft hij bij Manchester United? Paul Pogba, maar dat is geen passer. Die moet eigenlijk vlak voor de verdediging spelen. Als Manchester United naar voren gaat, hebben ze niemand op wie ze kunnen vertrouwen."

Poll

Terechte kritiek van Blind?

(2496 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws