Vader van De Jong over 'luxeprobleem': 'Afwachten of Barça het financieel redt'

Vader van De Jong over 'luxeprobleem': 'Afwachten of Barça het financieel redt'

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 12:21zo 09-12-2018 om 12:21

Van ASV Arkel naar Paris Saint-Germain? Volgens De Telegraaf kan het zomaar gaan gebeuren voor Frenkie de Jong. VoetbalPrimeur reisde af naar Arkel en peilde de stemming in het geboortedorp van de 'man van 75 miljoen'.

Bennett van Fessem
ARKEL

Voormalig jeugdtrainer Jan van Vliet zag al vroeg het talent bij de huidige Ajacied. "Wat ik dacht toen ik het nieuws hoorde? Ik dacht: Frenkie je mot nog niet gaan, want je hebt nog meer in je mars dan Paris Saint-Germain. Maar ik sta er wel van te kijken dat zo'n jongen uit Arkel weggaat voor zo vreselijk veel geld."

Vader John, nog regelmatig te vinden in de kantine van ASV Arkel, tast nog in het duister over de toekomst van zijn zoon. "Hij moet het zelf beslissen, daar is hij pienter genoeg voor. Waarschijnlijk doet hij dat ergens in het voorjaar", aldus De Jong senior, die stelt dat zijn zoon een 'luxeprobleem' heeft. "Dat hij weggaat, is wel voor 95 procent zeker. Wat het beste bij hem zou passen? Een voetballende ploeg. En alle clubs die belangstelling hebben, zijn voetballende ploegen. Barcelona zou qua klimaat het beste zijn, maar het is nog maar afwachten of die het financieel op kunnen brengen."

Bekijk hieronder de volledige reportage vanuit Arkel:

Poll

Maakt Frenkie de Jong de goede keus met PSG?

(13747 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws