FC Utrecht verstoot Heracles van vierde plek na droomstart en supergoals

FC Utrecht verstoot Heracles van vierde plek na droomstart en supergoals

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 14:06zo 09-12-2018 om 14:06

FC Utrecht heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Advocaat won in eigen huis met 3-1 van Heracles Almelo en is daardoor opgeklommen naar de vierde plek, over Heracles heen. 

Voor aanvang van de clash in stadion Galgenwaard waren Utrecht (22 punten) en Heracles (23) aan elkaar gewaagd op de ranglijst. Op het veld bleek daar weinig van: Utrecht walste in de openingsfase over een onherkenbaar Heracles heen en stond na twintig minuten al met 3-0 (!) voor. 

Simon Gustafson tekende vanaf de stip voor de openingstreffer. De Zweed mocht na enkele minuten aanleggen na een overtreding op Timo Letschert. Gyrano Kerk (19e minuut) en Urby Emanuelson (20e minuut) tekenden daarna voor de 2-0 en de 3-0. Allebei pegelden ze snoeihard en onhoudbaar binnen. 

Na de pauze kregen Kerk en Oussama Tannane kansen op de 4-0. Dat leed bleef Heracles bespaard. Een kwartier voor tijd wist Maximilian Rossmann na een scrimmage voor het Utrecht-doel van dichtbij binnen te tikken. Verder kwamen de gasten niet.

Door de zege staat Utrecht nu op de vierde plek met 25 punten. Nummer drie Feyenoord heeft 32 punten. De Rotterdammers komen om 14.30 uur in actie, op bezoek bij FC Emmen. Heracles kan later op de dag nog worden ingehaald door Vitesse, dat op bezoek gaat bij NAC Breda. 

Poll

Gaat FC Utrecht op de vierde plek eindigen?

(410 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws