Eduardo: 'Grootste verdienste uit mijn leven, gaat elk kampioenschap te boven'

Eduardo: 'Grootste verdienste uit mijn leven, gaat elk kampioenschap te boven'

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 14:56zo 09-12-2018 om 14:56

Eduardo dos Reis Carvalho heeft een bewogen pad bewandeld. De doelman van Vitesse, zoon van Portugese landarbeiders, ontsnapte door voetbal aan de armoede.

Eduardo liet al op twaalfjarige leeftijd zijn familie achter om zijn droom na te jagen. "Ik heb dus geleerd om alleen te zijn", zegt de 36-jarige Portugees in de Gelderlander. "Dat is hier in Arnhem ook. Ik leef aan de rand van het centrum. Ik hou ervan door de stad te wandelen. Ik pak hier de premières in de bioscoop mee. En het leven van een topsporter is ook rusten. Maar soms komt de eenzaamheid even binnen. Zeker als het onderwerp familie is. Dan word ik sentimenteel."

De sluitpost van Vitesse moet namelijk zijn dochter Leonor missen, die in zijn thuisland woont. Het schenkt hem desondanks geluk dat hij nu voor zijn familie kan zorgen. "Ik weet wat het is om niets te hebben. Helemaal niets." Nu heeft hij een huis laten bouwen voor zijn moeder. "Dat ik daartoe in staat ben, is echt de grootste verdienste uit mijn leven. Dat gaat alle kampioenschappen te boven."

"Het leven is hard geweest voor haar", verwijst hij naar een auto-ongeluk, waarbij de destijds negenjarige Eduardo zijn vader verloor. "Ik ben trots dat ik haar zoveel terug heb kunnen geven. Als ik haar geluk zie, word ik weer sentimenteel. Ik heb aan het voetbal veel te danken, maar ben en blijf een familieman, hè. Net als met Leonor. Ik houd enorm van mijn moeder."

Lees ookHartverscheurend verhaal van Vitesse-doelman: ''Besef dat je een vader nodig hebt'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws