Hekkensluiter brengt Real Madrid bijna in de problemen: volley Bale beslissend

09-12-2018 18:01
29

Real Madrid heeft zijn inhaalrace op de Primera Division-ranglijst een vervolg kunnen geven. De Koninklijke behaalde op bezoek bij La Liga-debutant SD Huesca een krappe overwinning, de derde op rij in officiële wedstrijden.

De enige goal van de avond viel al na acht minuten spelen. De Welshman nam een voorzet van Alvaro Odriozola ineens uit de lucht en schoot fraai tegendraads binnen: 0-1. Een makkelijke middag werd het echter niet voor de regerend Champions League-winnaar. Bale dwong doelman Aleksandar Jovanovic nog tot een fraaie redding, maar aan de andere kant werd Thibaut Courtois tot het uiterste gedreven door Huesca-aanvaller Ezequiel Avila.

De Primera Division-hekkensluiter kreeg ook na de rust meerdere kansen om te scoren: Gonzalo Melero miste alleen voor Courtois, die ook een inzet van David Ferreiro over de lat moest tikken. Bale was nog twee keer kansrijk namens Real Madrid, maar wist Jovanovic niet nog eens te passeren. De 0-1 stand bleef dus op de borden staan.

Dankzij de zege op de rode lantaarndrager komt De Koninklijke op 26 punten en springt het over Alavés heen naar de vierde plek. De achterstand op nummers twee en drie Sevilla en Atlético Madrid bedraagt twee punten, koploper FC Barcelona staat vijf punten voor op de aartsrivaal.