Van den Brom komt met bevestiging: AZ-trainer vertrekt 'in onderling overleg'

Van den Brom komt met bevestiging: AZ-trainer vertrekt 'in onderling overleg'

Gepubliceerd: maandag 10 december 2018 om 07:33ma 10-12-2018 om 07:33

Laatste update: maandag 10 december 2018 om 07:38ma 10-12-2018 om 07:38

John van den Brom en AZ gaan aan het einde van dit seizoen uit elkaar. De trainer bevestigt in gesprek met De Telegraaf zijn naderende vertrek uit Alkmaar.

Na vijf seizoenen komt er een einde aan de samenwerking. "Dat hebben we in onderling overleg besloten", vertelt hij aan de ochtendkrant. "Het moment is gekomen om allebei te gaan kijken naar een nieuwe stap. Dat moet vanaf komende zomer gaan gebeuren."

Van den Brom gaat de annalen in als de langstzittende AZ-trainer ooit. "Dat is op zich al een unieke prestatie in deze wereld", beseft de 52-jarige oefenmeester, die niet vreest dat hij de controle over zijn spelersgroep verliest nu naar buiten is gekomen dat hij binnenkort vertrekt. "Dat zou iedere trainer zeggen, maar ik ben daar helemaal niet bang voor."

"Dit soort dingen gebeurt vaak in de voetbalwereld", aldus Van den Brom. "En we hebben nog een half seizoen met elkaar voor de boeg, na ruim vier jaar te hebben samengewerkt. Onze groep is dusdanig sterk om dat met elkaar tot een goed einde te brengen."

Slot
Arne Slot, één van de assistent-trainers in Alkmaar, is voorlopig de belangrijkste kandidaat om Van den Brom op te volgen. Hij werkt sinds 2017 bij AZ, dat enthousiast is over zijn kwaliteiten. Van den Brom wordt zelf in verband gebracht met FC Utrecht.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws