'Goede driehoek' bij Feyenoord: 'Op de training lukken die combinaties ook vaak'

'Goede driehoek' bij Feyenoord: 'Op de training lukken die combinaties ook vaak'

10-12-2018 07:37 Laatste update: 08:26
28

Feyenoord-talent Orkun Kökcü mocht zondagmiddag tegen FC Emmen zijn eerste Eredivisie-minuten maken, maar draaide al meteen keurig mee bij de Rotterdammers. De pas zeventienjarige Haarlemmer kon het direct goed vinden met ploeggenoot Steven Berghuis, vertelt hij aan De Telegraaf.

De twee creatievelingen voelen elkaar goed aan. "Op de training lukt het ook vaak, die combinaties. We zoeken elkaar, ik kan het goed vinden met Steven." Dat geldt ook voor Robin van Persie, die zondag echter niet van de partij was aan de Oude Meerdijk. Kökcü hoopt nog vaak met de Oranje-topscorer aller tijden samen te kunnen spelen. "Ik denk wel dat het een goede driehoek zou worden."

Jordy Clasie, net als Kökcü afkomstig uit Haarlem, zag tijdens de Feyenoord-trainingen al dat de jonge spelmaker over bijzondere kwaliteiten beschikt. "Hij is een fantastische voetballer met oog voor de ruimtes, met één of twee bewegingen doet hij de goede dingen. Dat heb je ook gezien toen hij erin kwam", prijst Clasie zijn teamgenoot. "Ik ben heel blij dat Orkun vandaag de kans heeft gekregen en het ook heeft laten zien."

Lees ook: Clasie: 'Hoop dat we nog lang van hem kunnen genieten, fantastische speler'