Frusterende maanden in Groningen: De tranen hebben vaak in mijn ogen gestaan

Frusterende maanden in Groningen: "De tranen hebben vaak in mijn ogen gestaan"

10-12-2018 10:43
13

Eindelijk was het zover voor Michael Breij: na een absentie van ruim drie maanden maakte de aanvaller van FC Groningen zondag, uit bij VVV-Venlo (0-0), zijn rentree in de Eredivisie. Breij stond lang aan de kant met een hardnekkige blessure. 

Eind augustus raakte hij geblesseerd. Aanvankelijk leek het niet ernstig. "Het heeft veel langer geduurd dan gehoopt. Het moest van ver komen. Daardoor voelt deze rentree extra goed", vertelt Breij in gesprek met het Dagblad van het Noorden. 

Een scheurtje in z'n hamstring bleek veel erger dan verwacht. "Veel erger dan we hadden gedacht. Daarna kreeg ik last van mijn rechterbeen, waarschijnlijk omdat ik door die blessure uit balans stond. Vervolgens kwamen er nog rugklachten bij. Eigenlijk deed alles wel een beetje pijn. Het sudderde maar door."

"Ik stond steeds op het randje van een terugkeer: net wel, toch maar niet. Hartstikke frustrerend. Het liefst wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer voetballen. Uiteindelijk hebben we voor de geleidelijke weg gekozen met als resultaat dat ik er nu weer sta."

Het waren heftige maanden voor Breij. "De tranen hebben vaak in mijn ogen gestaan. Het moeilijkste waren de terugslagen. Gelukkig, tussen aanhalingstekens dan, had ik de ervaring van mijn kruisbandblessure bij AZ. Ook toen ging het herstel met pieken en dalen. Ik wist dus wat me te wachten stond, waar ik doorheen moest en hoe ik ermee om moest gaan."