Robben ontbreekt tegen Ajax: Waarom? Omdat het niet goed gaat

Robben ontbreekt tegen Ajax: "Waarom? Omdat het niet goed gaat"

Gepubliceerd: maandag 10 december 2018 om 14:18ma 10-12-2018 om 14:18

Arjen Robben speelt woensdag niet tegen Ajax. De aanvaller van Bayern München heeft een bovenbeenblessure en zal het Champions League-duel in Amsterdam tot zijn grote teleurstelling moeten missen.

Robben moest door de blessure ook al de competitieduels met Werder Bremen en 1. FC Nürnberg laten schieten. De kans dat hij woensdag in actie kan komen tegen Ajax is klein. "Zeer onwaarschijnlijk", zegt hij tegen de NOS. "Waarom? Omdat het niet goed gaat. Ik ben niet fit. Misschien dat het wonderbaarlijk snel beter gaat, maar dat verwacht ik niet."

Robben heeft al enige tijd last van de blessure. Ook tegen Benfica was hij niet honderd procent fit, maar de aanvaller was toch de grote uitblinker met twee wereldgoals. "Ik speelde een heerlijke wedstrijd, maar na afloop kreeg ik steeds meer klachten. Na die wedstrijd kreeg ik last van een zenuw in mijn bovenbeen, die een tik heeft opgelopen. Dat heeft tijd nodig om te herstellen. En het zou best kunnen dat dat nog even duurt."

Robben baalt als een stekker van het feit dat hij de wedstrijd in Amsterdam moet missen. "Dit is pas de tweede keer dat ik tegen een Nederlandse ploeg zou mogen spelen in de Champions League. En dat terwijl ik toch al behoorlijk wat jaartjes in het buitenland speel. Ik heb een keer tegen PSV, mijn oude cluppie, gespeeld en nu dan tegen Ajax. Dat geeft toch wat extra's aan zo'n wedstrijd."

Poll

Wat wordt Ajax - Bayern München?

(14198 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws