Ten Hag: Dan moet je iets anders gaan keepen, je stijl aanpassen

Ten Hag: "Dan moet je iets anders gaan keepen, je stijl aanpassen"

10-12-2018 14:36
46

Kostas Lamprou keepte zaterdagavond ruim een uur tegen PEC Zwolle (1-4). Met twee reddingen wist hij zich te onderscheiden, maar de Ajax-doelman was ook schuldig aan de enige tegengoal. De kritiek op zijn geringe lengte stak daardoor weer de kop op.

Lamprou, 1,78 meter lang is, had geen antwoord op de kopbal van PEC Zwolle-speler Zian Flemming. "Ik schampte erlangs met mijn vingers. Dat was niet genoeg", analyseert hij in gesprek met Het Parool. Het commentaar op zijn lengte laat de Griek van zich afglijden. "Ik heb met die kritiek leren leven. Anticiperen, goed positie kiezen en heel hard werken aan je sprongkracht. Je moet compenseren."

Erik ten Hag staat pal achter Lamprou. "Kostas is een keeper die past bij de Ajax-stijl", aldus de Ajax-trainer, die hem voor dit seizoen benoemde tot tweede keeper. "Aanvallend, heel scherp op diepteballen, goed uit zijn doel, rustig meevoetballend en sterk in de duels één tegen één. Maar bovenal heeft hij een geweldig karakter. Hij geeft gif aan de ploeg. Dat hij klein is, is het enige minpuntje dat ik kan bedenken. Dan moet je iets anders gaan keepen, je stijl aanpassen. En dat doet hij."

No Poll