Sneijder haalt amateurs naar Qatar: 'Toen Wesley dat hoorde, vond-ie dit beter'

Sneijder haalt amateurs naar Qatar: 'Toen Wesley dat hoorde, vond-ie dit beter'

10-12-2018 17:46
28

Een prachtig gebaar van Wesley Sneijder. Selectie en staf van zaterdag-eersteklasser DHSC reist op kosten van de recordinternational van Oranje af naar Qatar. Van 9 tot 14 januari wordt er een heus trainingskamp belegd in het land waar Sneijder sinds begin 2018 actief is. 

DHSC gaat bovendien een oefenwedstrijd spelen tegen Al-Gharafa, de werkgever van de 34-jarige Sneijder. In eerste instantie zou de selectie van de Utrechtse amateurclub in januari een trainingskamp beleggen in Limburg.

"Toen Wesley dat hoorde, vond hij het beter dat de selectie naar Qatar kwam", vertelt DHSC-voorzitter Rob Klunder in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Onder ideale omstandigheden kunnen we ons daar voorbereiden op de tweede seizoenshelft."

Trainer John Vink spreekt van een 'bijzondere ervaring'. "Al moet je het ook niet overdrijven. We gaan niet op schoolreis, maar op trainingskamp. De spelers zullen flink arbeid moeten leveren. In Qatar willen we de basis leggen voor een goed vervolg van de competitie, aan het eind moeten we om promotie spelen."

Sneijder is regelmatig toeschouwer bij duels van DHSC. De oud-speler van onder meer Internazionale, Real Madrid en Ajax ondersteunt de club via de Stichting Sport Ondiep.