'Stoïcijnse' De Jong maakt indruk: 'Hij wordt niet bang na een foutje'

'Stoïcijnse' De Jong maakt indruk: 'Hij wordt niet bang na een foutje'

10-12-2018 19:16
19

Ronald de Boer vond het knap hoe Frenkie de Jong zich bij Ajax profileerde tijdens het uitduel met PEC Zwolle (1-4). Ondanks de transferperikelen die rondom De Jong spelen vond De Boer dat hij een prima wedstrijd speelde.

De Jong maakte in de eerste helft de tweede Ajax-goal. "Ik vond dat hij stoïcijns overkwam", zegt De Boer in het programma Dit Was Het Weekend van FOX Sports. "Ze weten echt wel dat hij de bal graag in de voeten wil hebben en je zag Van Duinen daar ook echt op azen."

"Het foutje blijft altijd wel gebeuren, maar hij blijft rustig. Hij blijft dat gewoon doen, dat bedoel ik met stoïcijns. Hij wordt niet bang omdat hij een foutje gemaakt heeft."

"Uiteindelijk scoort hij ook nog een geweldige goal", neemt De Boer de 0-2 van De Jong onder de loep. "Het gaat om het moment dat hij wil schieten en denkt 'oh nee, dit is niet het goede moment'. Hij neemt hem mee naar rechts en plaatst hem in de verre hoek. Het spreekt voor hem hoe hij zich profileert op dit moment. Ook als je hem ziet voor de camera, dat is heerlijk."