Van den Brom stopt bij AZ: 'Wat ik hoor is dat die beslissing toen al genomen is'

Van den Brom stopt bij AZ: 'Wat ik hoor is dat die beslissing toen al genomen is'

10-12-2018 20:11
20

John van den Brom wist voor aanvang van dit seizoen al dat dit zijn laatste jaar bij AZ zou zijn. Jeroen Elshoff van de NOS zegt dat maandag in de wekelijkse NOS Podcast. Zondagavond werd bekend dat de wegen van Van den Brom en AZ na vijf seizoenen scheiden. Dat werd maandag bevestigd. 

"Ik had het idee dat er wat aan zat te komen", zegt Elshoff. "Wat ik hoor is dat de beslissing voor aanvang van dit seizoen al genomen is. Dat verbaast me een beetje. Je voelde het aankomen, maar John zei zelf dat er in januari geëvalueerd zou worden. Deze route is al een tijdje geleden ingestoken toen Slot werd aangesteld als assistent-trainer na het vertrek van Dennis Haar (naar Jong PSV, red.)."

"Ze wilden hem opvoeren als hoofdtrainer. De verwachting was dat hij (Van den Brom, red.) aan het einde van vorig seizoen al zou vertrekken. Het is vrij logisch wat er gebeurt", vervolgt Elshoff.

Slot wordt door criticasters gezien als het tactische brein van AZ. "Als het slecht gaat bij AZ krijgt Van de Brom de schuld en als het goed gaat, dan komt dat door Arne Slot", vat Elshoff de publieke opinie samen.

"Dat is ook een beetje zwart-wit, maar Slot is iemand die tactisch over voetbal denkt en uitgesproken ideëen heeft. Daarom heeft AZ hem ook gehaald. Hij komt uit de school van Marcel Keizer. John is meer de teammanager. Hij is er om de eenheid te bewaken en het team bij elkaar te houden. Dat is met vallen en opstaan gegaan. Ik ben benieuwd naar wat er nu gaat gebeuren."

No Poll