Jacobs oordeelt hard na FC Emmen - Feyenoord: 'Kan niet mee op dit niveau'

Jacobs oordeelt hard na FC Emmen - Feyenoord: 'Kan niet mee op dit niveau'

10-12-2018 20:20
59

Rob Jacobs is niet onder de indruk van Dylan Vente, die in zijn ogen tekort komt voor Feyenoord 1. Debutant Orkun Kökcu kan wél op complimenten rekenen van het Feyenoord-icoon.

"Een groeibriljant laat het iedere week zien. Het is zijn probleem dat hij niet iedere week speelt, want hij haalt het niveau niet", oordeelt Jacobs over Vente bij FC Rijnmond. "Hij heeft niet het niveau dat je bij Feyenoord moet hebben. Die Turkse jongen (Kokcü, red.) kwam erin bij Feyenoord. Ik wist niet wat ik zeg, hij was zó goed. Ik heb een speler op zeventienjarige leeftijd nog nooit zo goed zien spelen. Vente heeft het niet."

Jacobs denkt dat Vente er goed aan doet om het op een lager niveau te proberen. "Vente is een prima spits voor Excelsior of voor NAC Breda, waar hij op z'n beurt kan wachten en dan komt het balletje wel. Hij kan niet mee op dit niveau."

Vente kreeg zondagmiddag tegen FC Emmen drie grote kansen, maar scoren lukte hem niet. "Het is ook een positie waarop je heel snel wordt aangepakt. Een spits moet er staan om te scoren. Als je spits bent van Feyenoord en je zoveel mogelijkheden krijgt van je collega's..Berghuis, Kokcü legden de bal zo voor hem neer, maar hij maakt ze niet. Dan houdt het een keer op."

Lees ook: Vente mist opgelegde kansen in Emmen: "Ik baal wel, ja"

No Poll