In het kort: Everton steelt punt, Van Dijk genomineerd, blessurenieuws bij NAC

10-12-2018 23:04
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Everton steelt punt van Watford
Everton heeft op het nippertje een punt overgehouden aan het thuisduel met Watford. The Toffees leken in eigen huis onderuit te gaan tegen The Hornets, maar in de zesde minuut van de blessuretijd schoot Lucas Digne een vrije trap binnen: 2-2. Everton kwam al na vijftien minuten op voorsprong op Goodison Park door Richarlison.

Lang bleef het 1-0, tot een kwartier na rust. Watford kwam op gelijke hoogte door een ongelukkig eigen doelpunt van Séamus Coleman, waarna Abdoulaye Doucouré er twee minuten later 1-2 van maakte. Everton leek de bietenbrug op te gaan, maar Digne liet in de 96e minuut zijn voeten spreken en schoot de 2-2 binnen uit een vrije trap. Everton laat na om in punten gelijk te komen met Manchester United. Watford klimt naar plek twaalf.

Van Dijk strijdt voor plek in CL-team van het jaar
Virgil van Dijk behoort tot een lijst van vijftig door de FIFA genomineerde spelers die kansmaken op een plek in het Champions League Team van het Jaar 2018. Van Dijk is de enige Nederlander. De man van 85 miljoen maakte in zijn eerste half jaar bij Liverpool veel indruk in de Champions League en bereikte de finale met zijn club, waarin Real Madrid te sterk was.