Oordeel van Kwakman: 'Van Bommel durft dat niet aan. Niet goed genoeg voor PSV'

Oordeel van Kwakman: 'Van Bommel durft dat niet aan. Niet goed genoeg voor PSV'

11-12-2018 07:54 Laatste update: 08:48
108

Kees Kwakman twijfelt even als hij de vraag krijgt of PSV onder Mark van Bommel stappen heeft gemaakt. De analist wijst op de voorbereiding van dit seizoen en ziet een paar maanden later niet zozeer verbetering, maar ook geen verslechtering. 

"Ik heb ze ook tegen Valencia gezien in de voorbereiding. Toen vond ik ze ook al goed. Als ik die wedstrijd voor me haal, vind ik ze nu eigenlijk net zo goed", zegt Kwakman bij NOS Sportforum. "Maar hij (Van Bommel, red.) werkt dag in dag uit met die jongens en zal ook individueel jongens zien, waarvan hij denkt: hey! Rosario speelde toen behoudend, maar naarmate het seizoen vorderde zag je hem meer initiatief nemen, ballen vooruit spelen en kwam hij in het Nederlands elftal."

Van Bommel begint iedere wedstrijd met dezelfde elf spelers. Een bewuste keuze, zegt Kwakman. "De bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-3 verloren, red.) heeft natuurlijk ook wat aangetoond. Dat hij niet veel andere spelers achter de hand heeft. De reserves waren wel gewoon Ramselaar, Isimat en Malen."

"Schwaab is er nu niet bij (tegen Internazionale in de Champions League, red.), dus hij moet nu al met een ander spelen. Gutíerrez speelt nu, dat was de enige middenvelder die erachter zat. Dan heb je alleen nog Malen die bijna iedere wedstrijd invalt. Ik denk ook dat hij het niet aandurft om met die Behich te starten. Ik denk dat die niet goed genoeg zijn."

No Poll