'Koerswijziging' AZ: 'Hij is tactisch supersterk en kan ideeën goed overbrengen'

'Koerswijziging' AZ: 'Hij is tactisch supersterk en kan ideeën goed overbrengen'

11-12-2018 09:09 Laatste update: 09:18
20

AZ vaart met de aanstelling van Arne Slot een andere koers. De huidige assistent van trainer John van den Brom kent illustere voorgangers als Co Adriaanse, Louis van Gaal en Ronald Koeman. Toch komt de aanstelling niet als een verrassing voor de Alkmaarse selectie, meent De Telegraaf.

Joris van Overeem, momenteel speler van FC Utrecht, maakte de veertigjarige Slot vorig seizoen mee in Alkmaar. "Hij is tactisch supersterk", zegt de middenvelder in de ochtendkrant. "Achter alles wat hij doet, zit een idee. Zijn beste kwaliteit is misschien nog wel dat hij zijn ideeën over voetbal heel goed kan overbrengen op spelers."

Sander van de Streek kent Slot nog uit zijn tijd bij SC Cambuur. Tussen eind 2016 en medio 2017 vormde hij samen met Sipke Hulshoff een trainersduo bij de Friese club. "Toen hij het samen met Sipke overnam, zat onze groep er niet heel lekker in", stelt de Utrecht-aanvaller.

"Toch kregen zij het knap voor elkaar om de boel weer op de rit te krijgen, dat was best lastig. Ook de jongens die minder speelden, wisten ze gemotiveerd te houden door goed te blijven communiceren en iedereen erbij te blijven betrekken. Ik vind Arne een motivator en prettig persoon in de omgang."

No Poll