FC Twente haalt algemeen directeur bij FC Den Bosch weg: Belangrijke positie

FC Twente haalt algemeen directeur bij FC Den Bosch weg: "Belangrijke positie"

11-12-2018 14:07
53

Paul van der Kraan wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe algemeen directeur van FC Twente. Een akkoord met zijn huidige werkgever FC Den Bosch ligt er nog niet. Als er overeenstemming is bereikt, treedt Van der Kraan (65) aan.

"In de zoektocht naar de nieuwe directeur zijn we bij Paul van der Kraan uitgekomen", zegt waarnemend rvc-lid Dennis Schipper op de clubsite van Twente. "Het betreft immers een belangrijke positie binnen FC Twente. Paul is een ervaren professional die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend op bestuurlijk vlak in het betaald voetbal. Hij heeft een scherp financieel inzicht. We denken in hem een sterke en bindende factor tussen zowel interne als externe partijen van FC Twente gevonden te hebben."

Ook Van der Kraan reageert op zijn aanstelling. "Ik kijk er naar uit om bij deze club aan de slag te gaan en wil graag een bijdrage leveren aan het verdere herstel. FC Twente heeft afgelopen jaren flink wat tegenslagen te verwerken gekregen, maar dit jaar hebben de supporters en sponsors laten zien dat dit altijd nog een grote club in Nederland is."

"Die hartverwarmende steun is uniek en geeft aan wat voor club FC Twente is. Op sportief en financieel vlak zijn er grote uitdagingen, mooi om daarmee aan de slag te gaan. Die klus moeten we met zijn allen klaren. Ik wil mij binnenkort in Twente vestigen en zal op korte termijn nader kennis maken met de medewerkers, supporters, sponsors en andere stakeholders van de club."

Van der Kraan is al jaren actief op bestuurlijk gebied in het betaalde voetbal. Voor zijn aanstelling als algemeen directeur bij RBC Roosendaal in 2001 was hij actief bij RKC Waalwijk en Den Bosch. Daarna bekleedde hij diezelfde functie acht jaar lang bij Vitesse. In 2017 trad hij in dienst bij Den Bosch.