KNVB laat Eredivisie eerder beginnen: 'Vanuit supporterskant onwenselijk'

KNVB laat Eredivisie eerder beginnen: 'Vanuit supporterskant onwenselijk'

11-12-2018 14:48 Laatste update: 14:48
46

De Eredivisie begint volgend seizoen in het weekend van 2 augustus. De Keuken Kampioen Divisie begint een week later, op vrijdag 9 augustus. De KNVB heeft de startdatum om meerdere redenen naar voren gehaald.

Dit seizoen begon de Eredivisie in het weekend van 11 augustus. "Het Eredivisieseizoen begint komend seizoen in het weekend van 2 augustus. Door eerder te beginnen hebben we minder midweekse speelrondes nodig."

"Ook biedt een vroeger begin van de competitie voordeel voor de ploegen die in de Europese voorrondes spelen. Deze ploegen zijn immers dan al eerder in het seizoen ingespeeld", licht manager competitiezaken Jan Bluyssen toe.

"Ook moeten we rekening houden met het EK 2020 waar we aan het einde van het seizoen mee te maken hebben", vervolgt Bluyssen. "Natuurlijk realiseren wij ons goed dat deze datum nog in de vakantieperiode valt en dat dit vanuit supporterskant onwenselijk is, maar op basis van voorgaande punten hebben we samen met de clubs toch besloten om vroeg te starten."

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal staat voor zondag 28 juli op het programma. De bekerfinale is op zondag 19 april. Het Eredivisie-seizoen eindigt op zondag 24 mei met de laatste wedstrijden in de play-offs.