Poule D: Opluchting bij Galatasaray ondanks nederlaag en drie strafschoppen

11-12-2018 20:51
3

Galatasaray kan na een bewogen avondje in Istanbul opgelucht ademhalen. Cim Bom Bom verloor weliswaar in eigen huis van FC Porto, maar mag na de winterstop toch verder in de Europa League.

Aan het begin van de avond stond alleen de derde plek in Poule D op het spel. FC Porto en Schalke 04 hadden zich al verzekerd van Champions League-overwintering: Galatasaray ging met één punt voorsprong op Lokomotiv Moskou de laatste speeldag in. FC Porto had al na tien minuten met een man minder kunnen staan in Turkije, maar arbiter Michael Oliver zag hands op de doellijn over het hoofd. Felipe kopte de Portugezen vervolgens op 0-1. Vlak voor rust gaf Oliver twee penalty's: Moussa Marega zorgde voor 0-2, maar Sofiane Feghouli zette de thuisploeg vanaf de stip weer op 1-2.

Galatasaray ging vervolgens met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg de 1-3 van Sergio Oliveira om de oren. De wedstrijd leek gelopen, maar de thuisploeg bewees opnieuw over veerkracht te beschikken. De geboren Rotterdammer Garry Mendes Rodrigues trok de bal voor en Eren Derdiyok gleed de aansluitingstreffer binnen. Mendes Rodrigues ging even later onderuit in het strafschopgebied en Oliver wees voor de derde keer naar de stip. Feghouli won de strijd om de bal, maar schoot via de lat tegen doelman Iker Casillas aan.

Het bleef bij 2-3, maar de Turken kregen goed nieuws te horen uit Gelsenkirchen. Lokomotiv Moskou moest winnen van Schalke 04, maar de thuisploeg sloeg in de blessuretijd toe via Alessandro Schöpf, die profiteerde van gegrabbel van doelman Guilherme.