Groep C: Salah en PSG-sterren sturen Napoli naar de Europa League

Groep C: Salah en PSG-sterren sturen Napoli naar de Europa League

11-12-2018 22:59 Laatste update: 23:24
26

Liverpool heeft zich in een zinderende ontknoping geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. The Reds wonnen thuis met 1-0 van Napoli, dat daardoor genoegen moet nemen met een vervolg in de Europa League. PSG versloeg Rode Ster Belgrado.

Napoli stond voor de loodzware taak om op Anfield een nederlaag te voorkomen. Liverpool begon als nummer drie aan de avond en moest juist winnen. Het duel ontbrandde dan ook meteen. Mohamed Salah kon de bal in het Napolitaanse zestienmetergebied aannemen, maar liet de bal van zijn voet springen. Uit de tegenstoot schoot Marek Hamsik maar net over.

Na die eerste kansen mocht Virgil van Dijk, die net als Georginio Wijnaldum in de basis begon bij Liverpool, opgelucht ademhalen. De Oranje-captain ging bij een snoeiharde tackle voor de bal, maar raakte ook het been van Dries Mertens. Hij kwam er vanaf met een gele kaart. Nadat een goal van Sadio Mané werd afgekeurd wegens buitenspel, sloeg Salah toe. De Egyptenaar was Mario Rui en Kalidou Koulibaly te snel af en rondde fraai af.

Met die goal was Liverpool virtueel geplaatst voor de volgende ronde. Napoli moest daardoor komen in de tweede helft, maar ontsnapte aan een tweede goal van Salah. James Milner schoot even later rakelings naast, terwijl de Italianen nauwelijks een vuist konden maken. Ook in de slotfase verzuimde Liverpool het duel te beslissen, ondanks de nodige kansen. Bijna ging het alsnog mis. Jose Callejon en vooral Arek Milik kregen levensgrote kansen, maar Alisson redde uitstekend.

Paris Saint-Germain werd groepswinnaar door een 4-1 zege op Rode Ster Belgrado. De Parijzenaars trakteerden de Serviërs daarmee op de eerste thuisnederlaag. Edinson Cavani (na een versnelling van Kylian Mbappé) en Neymar (fraaie solo) sloegen voor rust toe. Na de onderbreking deed de thuisploeg wat terug, maar een kwartier voor tijd kopte Marquinhos raak. Het slotakkoord was vervolgens voor Mbappé, die de eindstand op 1-4 bepaalde.