Opvallend nieuws: Ajax stuurt brieven naar Feyenoord en ADO en 'eist' kaartjes

Opvallend nieuws: Ajax stuurt brieven naar Feyenoord en ADO en 'eist' kaartjes

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 09:52wo 12-12-2018 om 09:52

Laatste update: woensdag 12 december 2018 om 09:59wo 12-12-2018 om 09:59

Ajax eist dat supporters van de club toegang krijgen tot uitduels met Feyenoord en ADO Den Haag. Er zijn door de leiding van de Amsterdamse club brieven verstuurd naar Rotterdam en Den Haag, waarin geëist wordt dat er toegangskaarten voor de uitvakken beschikbaar komen. 

Dat blijkt uit een bericht dat de Supportersvereniging Ajax woensdag op z'n website heeft geplaatst. Al jarenlang zijn er geen supporters van Ajax welkom tijdens uitduels met Feyenoord en ADO. Eerder dit jaar lieten beide clubs weten dat er aan die situatie voorlopig niets veranders. De SV van Ajax nam geen genoegen met dat 'eenzijdige besluit' en ging met Ajax in gesprek.

'Een woordvoerder van Ajax laat ons weten dat eerder deze week vanuit de Ajax-directie een brief is gestuurd aan burgemeester Krikke van Den Haag, waarin is verzocht om een verdere onderbouwing van haar besluit en het complete verslag van het grondige onderzoek waarmee de burgemeester schermt in het door haar uitgebrachte persbericht', valt er te lezen.

'Ook de club uit Rotterdam-Zuid kreeg een dergelijke brief. In dit schrijven eist de Ajax-directie de toegangskaarten voor het uitvak op en verzoekt men de Feyenoord-directie dringend aan deze reglementaire verplichting te voldoen.'

Op beide brieven wordt 'binnen afzienbare tijd' een reactie verwacht. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws