'Met net zoveel geluk als Ajax, dan maak je als PSV ook kans op volgende ronde'

'Met net zoveel geluk als Ajax, dan maak je als PSV ook kans op volgende ronde'

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 10:42wo 12-12-2018 om 10:42

Laatste update: woensdag 12 december 2018 om 10:56wo 12-12-2018 om 10:56

Als PSV net zo gelukkig had geloot als Ajax in de Champions League, dan waren de Eindhovenaren óók in staat geweest om de achtste finales van het miljardenbal te bereiken. Dat zeggen Willy en René van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant.

In een groep met FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale werd PSV kansloos uitgeschakeld. De ploeg van trainer Mark van Bommel sprokkelde twee punten bij elkaar. "Ze hadden een van de zwaarste lotingen. Als je net zoveel geluk hebt als Ajax, dat toch twee zwakkere tegenstanders treft, maak je kans om de volgende ronde te halen", vindt René. "Ik denk dat de affiches geweldig waren en dat ze de volgende keer gewoon geluk moeten hebben met de loting."

Tweelingbroer Willy is het roerend met hem eens. "Als je de zes wedstrijden analyseert, vind ik dat we niet de mindere geweest zijn. We hadden ook op de tweede plaats kunnen eindigen, want we deden niks onder voor Tottenham en Inter. Maar PSV heeft wat meer ervaring nodig met het spelen op dit niveau."

Ajax plaatste zich wél voor de achtste finales. Woensdagavond strijdt de topclub uit Amsterdam met Bayern München om de eerste plaats in Groep E. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws