Groningen-fans moeten vertrek Doan vrezen: 'Kan geen garanties geven'

Groningen-fans moeten vertrek Doan vrezen: 'Kan geen garanties geven'

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 11:21wo 12-12-2018 om 11:21

Laatste update: woensdag 12 december 2018 om 13:33wo 12-12-2018 om 13:33

Ritsu Doan lijkt aan zijn laatste seizoen bij FC Groningen bezig. Het is nog maar de vraag of de Japanner na de winterstop nog actief is in het hoge Noorden, al werd na een miljoenenbod van CSKA Moskou geen club meer concreet.

Dat stelt algemeen directeur Hans Nijland. "We merken wel een toenemende belangstelling voor hem van andere clubs en dat is natuurlijk ook logisch. Dat er enig moment komt dat wij hem niet kunnen behouden, begrijpt iedereen", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Afgelopen zomer deed CSKA een bod van acht miljoen euro op Doan, maar FC Groningen weigerde. "Garanties dat hij in de winterstop niet weggaat kan ik niet geven. Er kan zoiets extreems langskomen dat je het met de beste wil van de wereld niet kunt tegenhouden. Maar er is ons veel aan gelegen hem in ieder geval de rest van het seizoen hier te houden", aldus Nijland.

In januari lijkt Groningen de middenvelder in ieder geval te moeten missen. Woensdag werd namelijk bekend dat Doan is opgeroepen om met Japan uit te komen in de Asian Cup. Mochten de Japanners de groepsfase overleven, mist Doan de competitiewedstrijden tegen Heracles Almelo en PSV.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Doan goed genoeg voor Ajax, Feyenoord of PSV?

(4072 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws